Woning kopen Aduard

Een woning kopen in Aduard? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de regio zijn er verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.468. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Aduard, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde woningprijs is €303.468.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsAduard
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Aduard februari 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals verwarming en rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Den Horn, Niezijl, Lettelbert, Lucaswolde en Niekerk.

woning-te-koop-aduard

Studio of appartement kopen in Aduard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Aduard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas en doorgaans 2370 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Aduard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 – 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Aduard

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Aduard

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Aduard Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Aduard

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Aduard en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Aduard geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.600. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Aduard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aduard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Aduard

In februari 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Aduard en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Aduard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerkwartier vind je ongeveer 27.494 huizen. Het gaat daarbij om 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 159 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.468. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aduard. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Aduard?

Een huis in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 2950 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 kuub gas p/jaar en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Aduard passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Aduard?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 63.329 inwoners in 26.371 huishoudens. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Aduard?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Aduard laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9831.

Plaats een reactie