Woning kopen Niezijl

Jouw volgende woning kopen in Niezijl? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 27.494 huizen (71,7% koop, 28% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.468. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Niezijl, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde woningprijs is €303.468.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsNiezijl
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Niezijl mei 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Grijpskerk, Pieterzijl, Den Horn, Aduard & Lettelbert.

woning-te-koop-niezijl

Een appartement kopen in Niezijl

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas + 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Niezijl

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Niezijl is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit + 1350 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Niezijl

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom en 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3590 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Niezijl

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Niezijl Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Niezijl

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Niezijl en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Niezijl geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.200. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Niezijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Niezijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Niezijl

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Niezijl en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Niezijl kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerkwartier registreren wij 27.494 woningen. De verdeling is als volgt: 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 159 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Niezijl. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Niezijl?

Een huis in Westerkwartier verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 kuub gas p/jaar en 2950 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 kuub gas p/jaar en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1910 kuub aardgas en 3590 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Niezijl passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Niezijl?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 63.329 personen in 26.371 verschillende gezinnen. Het betreft 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Niezijl?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Niezijl realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9841, 9842.

Plaats een reactie