Woning kopen Visvliet

Ga je een woning kopen in Visvliet? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de regio zijn er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 27.494 woningen (71,7% koop, 28% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Visvliet, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.468.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsVisvliet
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Visvliet maart 2024

Met onze woningzoeker tref je het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Burum, Warfstermolen, Pieterzijl, Grijpskerk of Niezijl.

woning-te-koop-visvliet

Een appartement kopen in Visvliet

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Visvliet

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas & 2370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Visvliet is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom & 1350 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Visvliet

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Visvliet

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Visvliet Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Visvliet

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Visvliet en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Visvliet geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 – €3.200. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Visvliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Visvliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Visvliet

Afgelopen maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Visvliet en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Visvliet kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier registreren wij 27.494 woningen. Het gaat daarbij om 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 159 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Visvliet. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Visvliet?

Een huishouden in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2950 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (790 m3 aan gas en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3590 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Visvliet passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Visvliet?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 63.329 personen in 26.371 verschillende gezinnen. Het gaat om 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,36 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Visvliet?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Visvliet laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9845.

Plaats een reactie