Woning kopen Den Horn

Snel een woning kopen in Den Horn? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. Op korte afstand vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 27.494 woningen (71,7% koopwoning, 28% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.468. Op dit huizenportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Den Horn, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsDen Horn
Postcode9832
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Den Horn februari 2024

Hieronder check je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamersen extra details als CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Bel of mail de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Niezijl, Grijpskerk, Aduard, Lettelbert en Lucaswolde.

woning-te-koop-den-horn

Appartementen te koop Den Horn

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en daarbij 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Den Horn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en gem. 2370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Den Horn is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra + 1350 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Den Horn

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3590 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Den Horn

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Den Horn Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Den Horn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Den Horn en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Den Horn geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €2.850. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Den Horn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Horn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Den Horn

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Den Horn en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Den Horn kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.468. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Horn. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Den Horn?

Een woonobject in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 2950 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 kuub gas p/jaar en 1810 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3590 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Den Horn passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Den Horn?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 63.329 mensen in 26.371 gezinnen. Dat betreffen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Den Horn?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Den Horn bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9832.

Plaats een reactie