Woning kopen Jonkersvaart

Jouw ideale woning kopen in Jonkersvaart? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de omgeving vind je meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 27.494 woningen (71,7% koophuis, 28% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.468. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Jonkersvaart, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €303.468.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsJonkersvaart
Postcode9366
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Jonkersvaart maart 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in De Wilp, Loon, Niebert, Nuis en Marum.

woning-te-koop-jonkersvaart

Appartementen te koop Jonkersvaart

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 790 m3 gas en daarbij 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Jonkersvaart

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas + 2370 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Jonkersvaart is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 – 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra & 1350 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Jonkersvaart

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektra en 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Jonkersvaart

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Jonkersvaart Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Jonkersvaart

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Jonkersvaart en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Jonkersvaart geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.950. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Jonkersvaart.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jonkersvaart. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Jonkersvaart

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Jonkersvaart en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Jonkersvaart kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier registreren wij 27.494 woningen. Het gaat om 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jonkersvaart. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Jonkersvaart?

Een woonobject in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 2950 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas p/jaar en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3590 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Jonkersvaart passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Jonkersvaart?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 63.329 mensen in 26.371 verschillende huishoudens. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Jonkersvaart?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Jonkersvaart plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9366.

Plaats een reactie