Woning kopen Niebert

Jouw aanstaande woning kopen in Niebert? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio zijn er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook tref je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.468. Op Woningassistent.nl ontdek je het huidige woningaanbod in Niebert, namen en adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2023 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.468.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsNiebert
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Niebert december 2023

Met onze woningzoeker blader je door het actuele woningaanbod van december 2023. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als CV-ketel en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Jonkersvaart, De Wilp, Nuis, Marum & Boerakker.

woning-te-koop-niebert

Eigen appartement kopen in Niebert

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en 1810 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Niebert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en gem. 2370 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Niebert is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Niebert

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektra + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Niebert

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Niebert Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Niebert

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Niebert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Niebert helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €2.550. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Niebert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Niebert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Niebert

De afgelopen tijd (december 2023) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Niebert en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Niebert kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 huizen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 159 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Niebert. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Niebert?

Een woonhuis in Westerkwartier heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (790 kuub gas p/jaar en 1810 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Niebert passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Niebert?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 63.329 mensen in 26.371 verschillende huishoudens. Het gaat om 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Niebert?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Niebert bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9365.

Plaats een reactie