Woning kopen De Wilp

Plannen om een woning te kopen in De Wilp? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huur). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in De Wilp, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde huizenprijs is €303.468.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsDe Wilp
Postcode9367
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod De Wilp maart 2024

In deze lijst tref je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Loon, Beilen, Jonkersvaart, Niebert en Nuis.

woning-te-koop-de-wilp

Appartementen te koop De Wilp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en tevens 1810 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis De Wilp

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1220 kuub gas & 2370 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in De Wilp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom + 1350 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning De Wilp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektra + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3590 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in De Wilp

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in De Wilp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in De Wilp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie experts en makelaars in De Wilp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in De Wilp helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.550. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in De Wilp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Wilp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in De Wilp

In maart 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in De Wilp en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in De Wilp kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier vinden we circa 27.494 woningen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.468. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Wilp. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Wilp?

Een woning in Westerkwartier gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 kuub aardgas en 2950 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (790 m3 per jaar aan gas en 1810 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in De Wilp passen duurzame oplossingen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in De Wilp?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 63.329 mensen in 26.371 huishoudens. Wat meer specifiek: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,36 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in De Wilp?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in De Wilp zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9367.

Plaats een reactie