Woning kopen Lettelbert

Een woning kopen in Lettelbert? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 27.494 huizen (71,7% koopwoning, 28% huurhuis). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.468. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Lettelbert, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.468.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsLettelbert
Postcode9827
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Lettelbert maart 2024

Hieronder vind je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Aduard, Den Horn, Lucaswolde, Niekerk en Oldekerk.

woning-te-koop-lettelbert

Aanbod appartement kopen in Lettelbert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en tevens 1810 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Lettelbert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Lettelbert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 en 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektra + 1350 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lettelbert

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3590 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Lettelbert

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lettelbert Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Lettelbert

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Lettelbert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lettelbert helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €2.900. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Lettelbert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lettelbert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lettelbert

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lettelbert en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Lettelbert kopen?

In de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woningen. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lettelbert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lettelbert?

Een woning in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 2950 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 m3 aan gas en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1910 m3 aan gas en 3590 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Lettelbert passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Lettelbert?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 63.329 mensen die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lettelbert?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Lettelbert laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9827.

Plaats een reactie