Woning kopen Oldehove

Jouw aanstaande woning kopen in Oldehove? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je hier een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 27.494 huizen (71,7% koopwoning, 28% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op dit woningportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Oldehove, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.468.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsOldehove
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Oldehove februari 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Niehove, Lauwerzijl, Den Ham, Kommerzijl & Gerkesklooster.

woning-te-koop-oldehove

Eigen appartement kopen in Oldehove

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas & 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Oldehove

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas en gem. 2370 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oldehove is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra & 1350 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oldehove

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3590 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oldehove

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Oldehove Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Oldehove

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oldehove en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Oldehove geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €2.850. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oldehove.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldehove. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oldehove

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oldehove en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oldehove kopen?

In deze gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woningen. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 159 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldehove. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oldehove?

Een woonhuis in Westerkwartier gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 kuub gas p/jaar en 2950 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 m3 aan gas en 1810 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 kuub gas en 3590 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oldehove passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Oldehove?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 63.329 mensen die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende huishoudens. Dat betreffen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oldehove?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oldehove realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9883.

Plaats een reactie