Woning kopen Kommerzijl

Plannen om een woning te kopen in Kommerzijl? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast ontdek je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 27.494 huizen (71,7% koop, 28% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op dit woningportaal vind je het laatste woningaanbod in Kommerzijl, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsKommerzijl
Postcode9882
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Kommerzijl april 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Den Ham, Oldehove, Gerkesklooster, Stroobos of Lutjegast.

woning-te-koop-kommerzijl

Eigen appartement kopen in Kommerzijl

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en daarbij 1810 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Kommerzijl

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas & 2370 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Kommerzijl is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Kommerzijl

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kommerzijl

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kommerzijl Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kommerzijl

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Kommerzijl en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Kommerzijl geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €3.100. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Kommerzijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kommerzijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Kommerzijl

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kommerzijl en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kommerzijl kopen?

In de buurt van de gemeente Westerkwartier bestaan er circa 27.494 huizen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kommerzijl. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kommerzijl?

Een huis in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 2950 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1810 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3590 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Kommerzijl passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Kommerzijl?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 63.329 mensen die we kunnen onderverdelen in 26.371 gezinnen. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kommerzijl?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kommerzijl plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9881, 9882.

Plaats een reactie