Woning kopen Niehove

Een woning kopen in Niehove? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huur). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.468. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in Niehove, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de basis verkoopprijs is €303.468.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsNiehove
Postcode9884
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Niehove maart 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Lauwerzijl, Saaksum, Oldehove, Den Ham en Kommerzijl.

woning-te-koop-niehove

Appartement kopen in Niehove

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en tevens 1810 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Niehove

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Niehove is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektra en 1350 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Niehove

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektra & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Niehove

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Niehove Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Niehove

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Niehove en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Niehove helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.250. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Niehove.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Niehove. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Niehove

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Niehove en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Niehove kopen?

In deze gemeente Westerkwartier bestaan er circa 27.494 woningen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 159 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Niehove. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Niehove?

Een huis in Westerkwartier verbruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 2950 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 gas en 1810 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Niehove passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Niehove?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 63.329 personen in 26.371 huishoudens. Hier wonen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 families zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Niehove?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Niehove laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9884.

Plaats een reactie