Woning kopen Den Ham

Jouw aanstaande woning kopen in Den Ham? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 27.494 huizen (71,7% koophuis, 28% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.468. Op deze informatieve website ontdek je het laatste woningaanbod in Den Ham, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.468.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsDen Ham
Postcode9883
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Den Ham februari 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Oldehove, Niehove, Kommerzijl, Gerkesklooster & Stroobos.

woning-te-koop-den-ham

Studio of appartement kopen in Den Ham

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 790 m3 gas en gem. 1810 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Den Ham

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas en tevens 2370 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Den Ham is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektriciteit + 1350 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Den Ham

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektra + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 stroom (kWh) + 1910 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Den Ham

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Den Ham Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Den Ham

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Den Ham en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Den Ham geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.700. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Den Ham.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Ham. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Den Ham

Deze maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Den Ham en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Den Ham kopen?

In en rondom de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 huizen. Er zijn 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 159 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gem. marktprijs is €303.468. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Ham. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Den Ham?

Een huishouden in Westerkwartier gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 gas en 2950 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (790 m3 per jaar aan gas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas en 3590 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Den Ham passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Den Ham?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 63.329 personen die we kunnen onderverdelen in 26.371 gezinnen. Dat betreffen 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,36 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Den Ham?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Den Ham bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9833, 9883.

Plaats een reactie