Woning kopen Een-West

Een woning kopen in Een-West? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 14.855 huizen (70,8% koophuis, 28,2% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €355.463. Op deze pagina vind je het laatste woningaanbod in Een-West, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de basis verkoopprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsEen-West
Postcode9343
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Een-West februari 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Selecteer op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Nietap, Midwolde, Een, Veenhuizen of Westervelde.

woning-te-koop-een-west

Studio of appartement kopen in Een-West

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas en +/- 2040 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Een-West

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas & 2410 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Een-West is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh stroom + 1390 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Een-West

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Een-West

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Een-West Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Een-West

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Een-West en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Een-West geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.650. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Een-West.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Een-West. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Een-West

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Een-West en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Een-West kopen?

In de hele gemeente Noordenveld registreren wij 14.855 woonobjecten. Er zijn 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.463. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Een-West. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Een-West?

Een woonobject in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 kuub gas en 2790 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 aan gas en 2040 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub gas p/jaar en 3370 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Een-West passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Een-West?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 31.253 personen in 13.911 huishoudens. Dat betreffen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Een-West?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Een-West plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9343.

Plaats een reactie