Woning kopen Warfstermolen

Snel een woning kopen in Warfstermolen? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij vind je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €253.816. Op Woningassistent.nl tonen wij het woningaanbod in Warfstermolen, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsWarfstermolen
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Warfstermolen april 2024

Onderstaand tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Munnekezijl, Grootegast, Burum, Visvliet of Pieterzijl.

woning-te-koop-warfstermolen

Studio of appartement kopen in Warfstermolen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en +/- 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Warfstermolen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas & 2140 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Warfstermolen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektra & 1290 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Warfstermolen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektra & 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 stroom (kWh) en 1740 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Warfstermolen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Warfstermolen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Warfstermolen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Warfstermolen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Warfstermolen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.600. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Warfstermolen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warfstermolen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Warfstermolen

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Warfstermolen en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Warfstermolen kopen?

In de buurt van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woningen. De verdeling is als volgt: 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warfstermolen. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Warfstermolen?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 2640 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 kuub gas en 1770 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1740 m3 aan gas en 3280 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Warfstermolen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Warfstermolen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 45.228 inwoners in 19.440 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Warfstermolen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Warfstermolen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9852.

Plaats een reactie