Woning kopen Sellingen

Van plan om een woning te kopen in Sellingen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.937 huizen (67,1% koop, 30,1% huurwoning). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €288.183. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Sellingen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €183.000, de gemiddelde woningprijs is €288.183.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsSellingen
Postcode9551
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Sellingen juni 2024

In onderstaande weergave ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als verwarming & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Ter Apel, Ter Apelkanaal, Bourtange, Vlagtwedde of Eesergroen.

woning-te-koop-sellingen

Appartement kopen in Sellingen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 m3 gas en +/- 2080 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Sellingen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1360 kuub gas en daarbij 2420 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Sellingen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh stroom & 1530 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sellingen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2810 kWh stroom + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 elektra (kWh) + 1950 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Sellingen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sellingen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Sellingen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sellingen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Sellingen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.700. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Sellingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sellingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Sellingen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sellingen en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Sellingen kopen?

In de buurt van de gemeente Westerwolde registreren wij 11.937 woonhuizen. Dit zijn 10.173 (67,1%) koophuizen en 1.764 (30,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 167 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €183.000 en de gem. verkoopprijs is €288.183. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sellingen. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sellingen?

Een huis in Westerwolde kent een gem. verbruik van 1680 kuub gas en 3100 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1020 m3 aan gas en 2080 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 3580 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Sellingen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Sellingen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 25.733 inwoners in 11.205 huishoudens. Dit zijn 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 huishoudens zonder kinderen en 3.356 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,15 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sellingen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sellingen zetten. Neem contact op met de gemeente (www.westerwolde.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9550, 9551.

Plaats een reactie