Woning kopen Eesergroen

Een woning kopen in Eesergroen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 11.224 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €305.783. Op dit woningportaal blader je door het recente woningaanbod in Eesergroen, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €204.000, de gemiddelde prijs van een woning is €305.783.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsEesergroen
Postcode9537
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Eesergroen juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Vlagtwedde, Bourtange, Ees, Ellertshaar en Westdorp.

woning-te-koop-eesergroen

Studio of appartement kopen in Eesergroen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en +/- 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Eesergroen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en gem. 2460 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Eesergroen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 – 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2540 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eesergroen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Eesergroen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eesergroen zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Eesergroen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eesergroen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Eesergroen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.550. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Eesergroen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eesergroen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eesergroen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Eesergroen en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Eesergroen kopen?

In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn registreren wij 11.224 woonobjecten. Dit zijn 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €204.000 en de gem. marktprijs is €305.783. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eesergroen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eesergroen?

Een woning in Borger-Odoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1850 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 gas en 3660 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Eesergroen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Eesergroen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 25.559 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.232 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Eesergroen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eesergroen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9537.

Plaats een reactie