Woning kopen Vlagtwedde

Jouw volgende woning kopen in Vlagtwedde? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 11.937 huizen (67,1% koophuis, 30,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €288.183. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Vlagtwedde, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de gemiddelde transactieprijs is €288.183.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsVlagtwedde
Postcode9541
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Vlagtwedde maart 2024

In ons overzicht vind je het actuele woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieprestaties & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Bourtange, Sellingen, Eesergroen, Ees & Ellertshaar.

woning-te-koop-vlagtwedde

Appartementen te koop Vlagtwedde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 m3 gas en tevens 2080 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Vlagtwedde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas en 2420 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Vlagtwedde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh elektriciteit & 1530 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Vlagtwedde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2810 kWh elektra + 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3580 stroom (kWh) & 1950 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Vlagtwedde

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vlagtwedde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vlagtwedde

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vlagtwedde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vlagtwedde helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.200. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlagtwedde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlagtwedde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Vlagtwedde

In maart 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vlagtwedde en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Vlagtwedde kopen?

In de buurt van de gemeente Westerwolde registreren wij 11.937 woonobjecten. Er zijn 10.173 (67,1%) koophuizen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 167 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €183.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €288.183. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlagtwedde. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vlagtwedde?

Een woonobject in Westerwolde gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1680 kuub gas en 3100 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1020 kuub aardgas en 2080 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Vlagtwedde passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Vlagtwedde?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 25.733 personen die we kunnen onderverdelen in 11.205 huishoudens. Dit zijn 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 gezinnen zonder kinderen en 3.356 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,15 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Vlagtwedde?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vlagtwedde laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9540, 9541.

Plaats een reactie