Woning kopen Veelerveen

Wil je een woning kopen in Veelerveen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.937 woningen (67,1% koopwoning, 30,1% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €288.183. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Veelerveen, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €288.183.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsVeelerveen
Postcode9566
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Veelerveen februari 2024

In onderstaande weergave check je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijsen extra details als CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in 2e Exloërmond, 1e Exloërmond, Zandberg, Ter Apelkanaal & Ter Apel.

woning-te-koop-veelerveen

Aanbod appartement kopen in Veelerveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1020 m3 gas en tevens 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Veelerveen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1360 kuub gas + 2420 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Veelerveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2560 kWh elektriciteit & 1530 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Veelerveen

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh stroom & 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Veelerveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Veelerveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Veelerveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Veelerveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Veelerveen geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €3.150. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Veelerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veelerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Veelerveen

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Veelerveen en daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Veelerveen kopen?

In de hele gemeente Westerwolde zijn er ruim 11.937 woonhuizen. Dit zijn 10.173 (67,1%) koophuizen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 167 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €183.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €288.183. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Veelerveen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Veelerveen?

Een woonobject in Westerwolde gebruikt gemiddeld 1680 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1020 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Veelerveen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Veelerveen?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 25.733 inwoners in 11.205 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 huishoudens zonder kinderen en 3.356 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Veelerveen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Veelerveen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9566.

Plaats een reactie