Woning kopen Zandberg

Jouw volgende woning kopen in Zandberg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de buurt heb je toegang tot veel faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.224 huizen (73,8% koop, 26,1% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €305.783. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Zandberg, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.783.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsZandberg
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Zandberg maart 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Veelerveen, 2e Exloërmond, Ter Apelkanaal, Ter Apel of Sellingen.

woning-te-koop-zandberg

Aanbod appartement kopen in Zandberg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 930 m3 gas en doorgaans 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zandberg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 108 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas & 2460 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Zandberg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2540 kWh stroom + 1380 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zandberg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh elektra + 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zandberg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zandberg zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Zandberg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zandberg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Zandberg helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.000. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zandberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zandberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zandberg

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zandberg en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Zandberg kopen?

In en rondom de gemeente Borger-Odoorn bestaan er circa 11.224 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €204.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €305.783. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zandberg. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zandberg?

Een woonhuis in Borger-Odoorn kent een gem. verbruik van 1640 m3 gas en 3110 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (930 m3 aan gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub gas p/jaar en 3660 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Zandberg passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Zandberg?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente leven 25.559 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.232 verschillende gezinnen. Het betreft 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zandberg?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zandberg plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9564.

Plaats een reactie