Woning kopen 2e Exloërmond

Snel een woning kopen in 2e Exloërmond? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de regio zijn er verschillende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 11.224 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €305.783. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in 2e Exloërmond, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.783.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Plaats2e Exloërmond
Postcode9571
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod 2e Exloërmond maart 2024

Onderstaand verstrekken we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieprestaties of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in 1e Exloërmond, Exloërveen, Veelerveen, Zandberg & Ter Apelkanaal.

woning-te-koop-2e-exloermond

Aanbod appartement kopen in 2e Exloërmond

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en gem. 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen 2e Exloërmond

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en doorgaans 2460 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in 2e Exloërmond is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2540 kWh elektra & 1380 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning 2e Exloërmond

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in 2e Exloërmond

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in 2e Exloërmond Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in 2e Exloërmond

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in 2e Exloërmond en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in 2e Exloërmond geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €2.750. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in 2e Exloërmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in 2e Exloërmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in 2e Exloërmond

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in 2e Exloërmond en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in 2e Exloërmond kopen?

In en rondom de gemeente Borger-Odoorn bestaan er circa 11.224 huizen. We maken onderscheid tussen 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.783. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in 2e Exloërmond. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in 2e Exloërmond?

Een woonobject in Borger-Odoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (930 kuub aardgas en 1850 elektra (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in 2e Exloërmond passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in 2e Exloërmond?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 25.559 personen in 11.232 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 huishoudens zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in 2e Exloërmond?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in 2e Exloërmond laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9571.

Plaats een reactie