Moderne woning

Zoek jij een modern huis met een hippe uitstraling? Misschien wel met een uniek dak, een mooie kleur baksteen of juist een totaal anders soort materiaal dan vaak bij de normale ouderwetse woningen wordt toegepast? Bekijk dan zeker het actuele aanbod met hypermoderne huizen. Op deze pagina vertellen we je daar alles over. Je kunt kiezen voor bestaande bouw of zelf een nieuw modern huis laten bouwen. 

  • Een unieke uitstraling; geen huis is hetzelfde in de nabije regio. 
  • Vaak gebouwd in samenwerking met een eigen architect waarbij persoonlijke wensen worden toegepast.
  • Heel energiezuinig en zelfs al energieneutraal (nul op de meter). Gasvrij wonen dus!
  • Super goed te combineren met een strak en/of industrieel interieur.
  • Kan prima worden gebouw in een landelijke omgeving of in een woonwijk. 

Moderne huizen te koop in juli 2024

Online kun je eenvoudig en snel inzicht krijgen in het actuele aanbod moderne huizen. Zo kun je specifiek zoeken op een materiaaltype bijvoorbeeld. Gestucte buitenmuren met een rieten kap is bijvoorbeeld zo’n combinatie. Strakke muren met prachtig voeg- en metselwerk in natuurlijke kleuren en moderne tinten. We zien in deze huizen vaak gezinnen met kinderen en werkende stellen wonen. In de lijst hieronder kan je direct de verschillende beschikbare huizen bekijken, een afspraak inplannen en/of contact opnemen met de makelaar voor aanvullende informatie. Let op: dit type woning is populair en de doorloopsnelheid is hoog.  

Bekijk het aanbod op funda

Eigenschappen van een modern huis

Een modern huis hoeft niet perse een villa of vrijstaande woning te zijn. Er zijn ook diverse voorbeelden van moderne 2 onder 1 kap huizen, tussenwoningen en hoekhuizen. Zelfs appartementen en bungalows kunnen onder deze categorie vallen. Over het algemeen kun je hippe en innoverende woonlocatie herkennen aan de volgende 5 punten:

  1. Strakke lijnen met muren die overlopen in de daken.
  2. Mooie puntdaken die vaak niet helemaal symmetrisch lopen.
  3. Opvallende contrasten qua kleurgebruik en materiaalgebruik.
  4. Een echte blikvanger door maatwerk en unieke uitstraling in de wijk.
  5. Mooi samenspel met tuinontwerp / kavel voor een totaalbeleving.

Het energieverbruik van een innovatief huis

Je kunt je voorstellen dat niet alleen aan de buitenkant wordt nagedacht over moderne elementen in het design. Juist ook aan de binnenkant van het huis wordt een concept neergezet dat past bij het jaar 2024. Energiegebruik en warmte is daarbij een van de belangrijkste onderdelen. Zo wordt standaard hoogwaardige muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie toegepast. Vaak ook in combinatie met zonnepanelen, een zonneboiler en/of warmtepomp zodat je als bewoner praktisch zelfvoorzienend kunt zijn. Niet voor niets zijn dit dus altijd huizen met een energielabel A! Wil je juist meer karakter en beleving? Dan zou je ook naar een woonboerderij of notariswoning kunnen kijken. Deze zijn authentiek van de buitenkant maar van binnen kan je deze ook volledig moderniseren. 

Welke elementen kom je tegen in moderne nieuwe huizen?

Aan de buitenzijde kun je denken aan mooie stenen, mooie luxe materialen, rieten daken en lichtkoepels. Aan de binnenzijde slimme apparaten, thermostaten, beveiliging, verlichting en andere randzaken.

Welke huizen worden modern uitgevoerd?

In principe kun je elk woningtype in een moderne versie laten bouwen. Veel catalogusbouwers bijvoorbeeld bieden hippe en strakke 2-onder-1 kappers, schuurwoningen, appartementen, herenhuizen, villa’s, rijtjeswoningen, hoekhuizen, vrijstaande woningen, notariswoningen, dijkwoningen, recreatiewoningen en bungalows.

Wat kost een moderne woning in Nederland?

Dit zijn woningen in het duurdere segment. Dat komt niet alleen door het kostbare design proces en materiaalgebruik, maar ook door de duurzame investeringen. Het zijn toekomstbestendige woningen waar mensen lang kunnen wonen zonder veel onderhoud te hoeven uitvoeren. Afhankelijk van je wensen en de locatie kun je al modern wonen vanaf €300.000. Er staan ook veel woningen in dit segment rond de €750.000 tot €950.000.