Woning kopen Grolloo

Jouw ideale woning kopen in Grolloo? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de omgeving zijn er verschillende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huurwoningen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op deze pagina blader je door het beschikbare woningaanbod in Grolloo, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de doorsnee verkoopprijs is €393.780.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGrolloo
Postcode9444
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Grolloo april 2024

Hieronder blader je door het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal & parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Vredenheim, Amen, Schoonloo, Elp en Orvelte.

woning-te-koop-grolloo

Eigen appartement kopen in Grolloo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Grolloo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas en 2250 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grolloo is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh stroom & 1360 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Grolloo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 elektriciteit (kWh) en 2010 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Grolloo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Grolloo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Grolloo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Grolloo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Grolloo geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.100. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Grolloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grolloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Grolloo

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Grolloo en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Grolloo kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 huizen. Dit zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grolloo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Grolloo?

Een woonhuis in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 kuub aardgas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Grolloo passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Grolloo?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 25.445 inwoners in 11.160 huishoudens. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Grolloo?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Grolloo bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9444.

Plaats een reactie