Woning kopen Provincie Drenthe

In het schema hierna check je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. 

Bekijk direct het complete woningaanbod in Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Ooststellingwerf, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Studio of appartement kopen in Provincie Drenthe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

Rijtjeshuis kopen Provincie Drenthe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Provincie Drenthe is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Provincie Drenthe

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

5-stappenplan: een woning kopen in Provincie Drenthe

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Provincie Drenthe Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Actuele lijst verkochte huizen in Provincie Drenthe

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Provincie Drenthe en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda