Woning kopen Vredenheim

Plannen om een woning te kopen in Vredenheim? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huur). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €393.780. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Vredenheim, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsVredenheim
Postcode9445
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Vredenheim februari 2024

Onderstaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Amen, Papenvoort, Grolloo, Schoonloo & Elp.

woning-te-koop-vredenheim

Aanbod appartement kopen in Vredenheim

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en daarbij 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Vredenheim

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas & 2250 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Vredenheim is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vredenheim

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Vredenheim

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Vredenheim Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Vredenheim

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Vredenheim en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Vredenheim geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €2.500. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vredenheim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vredenheim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vredenheim

Afgelopen maand (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vredenheim en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Vredenheim kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woonobjecten. Dit zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 166 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.780. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vredenheim. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vredenheim?

Een huis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 m3 gas en 3090 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Vredenheim passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Vredenheim?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 25.445 personen die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vredenheim?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vredenheim laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9445.

Plaats een reactie