Woning kopen Schoonloo

Jouw aanstaande woning kopen in Schoonloo? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 11.207 huizen (74,6% koophuis, 25,3% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op deze informatieve website blader je door het huidige woningaanbod in Schoonloo, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsSchoonloo
Postcode9443
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Schoonloo maart 2024

In ons overzicht check je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Grolloo, Vredenheim, Elp, Orvelte & Witteveen.

woning-te-koop-schoonloo

Een appartement kopen in Schoonloo

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en daarbij 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Schoonloo

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas & 2250 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Schoonloo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh stroom + 1360 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Schoonloo

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) en 2010 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Schoonloo

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Schoonloo zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Schoonloo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Schoonloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Schoonloo helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.950. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schoonloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoonloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Schoonloo

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Schoonloo en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Schoonloo kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoonloo. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Schoonloo?

Een woonobject in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas en 1870 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Schoonloo passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Schoonloo?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 25.445 mensen in 11.160 huishoudens. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schoonloo?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Schoonloo bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.aaenhunze.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9443.

Plaats een reactie