Woning kopen Twijzel

Wil je een woning kopen in Twijzel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de buurt zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 12.181 woningen (63,8% koopwoning, 36,2% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €295.024. Op Woningassistent.nl tonen wij het nieuwe woningaanbod in Twijzel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de basis verkoopprijs is €295.024.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsTwijzel
Postcode9286
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)27.843
Aantal huishoudens11.757
Aantal huishoudens met kinderen4.488
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen12.181
Aantal koopwoningen10.699
Aantal huurwoningen1.482
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.024
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Twijzel mei 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Twijzelerheide, Kootstertille, Buitenpost, Augustinusga en Surhuizum.

woning-te-koop-twijzel

Appartement kopen in Twijzel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas en doorgaans 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Twijzel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en tevens 2240 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Twijzel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2350 kWh elektra & 1380 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Twijzel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2800 kWh elektra + 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 stroom (kWh) en 1760 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Twijzel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Twijzel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Twijzel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Twijzel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Twijzel geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €2.750. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Twijzel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Twijzel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Twijzel

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Twijzel en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Twijzel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Achtkarspelen vind je ongeveer 12.181 huizen. Hierbij spreken we van 10.699 (63,8%) koopwoningen en 1.482 (36,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 142 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €295.024. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Twijzel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Twijzel?

Een woning in Achtkarspelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 m3 aan gas en 2770 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 aan gas en 1720 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1760 kuub gas p/jaar en 3360 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Twijzel passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Twijzel?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 27.843 personen in 11.757 huishoudens. Het gaat om 3.573 eenpersoonshuishoudens, 3.696 huishoudens zonder kinderen en 4.488 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Twijzel?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Twijzel laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.achtkarspelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9286.

Plaats een reactie