Woning kopen Kootstertille

Jouw aanstaande woning kopen in Kootstertille? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 12.181 huizen (63,8% koop, 36,2% huurwoning). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €295.024. Op deze website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Kootstertille, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde verkoopprijs is €295.024.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsKootstertille
Postcode9288
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)27.843
Aantal huishoudens11.757
Aantal huishoudens met kinderen4.488
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen12.181
Aantal koopwoningen10.699
Aantal huurwoningen1.482
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.024
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Kootstertille februari 2024

Hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Drogeham, Kollum, Twijzelerheide, Twijzel en Buitenpost.

woning-te-koop-kootstertille

Studio of appartement kopen in Kootstertille

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 860 m3 gas en +/- 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Kootstertille

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en gem. 2240 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kootstertille is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2350 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Kootstertille

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh elektriciteit & 1350 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 elektriciteit (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Kootstertille

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kootstertille Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Kootstertille

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kootstertille en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Kootstertille geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €3.050. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kootstertille.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kootstertille. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kootstertille

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kootstertille en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Kootstertille kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Achtkarspelen vind je ongeveer 12.181 woningen. De verdeling is als volgt: 10.699 (63,8%) koophuizen en 1.482 (36,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 142 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €191.000 en de gem. verkoopprijs is €295.024. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kootstertille. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kootstertille?

Een woonobject in Achtkarspelen verbruikt qua energie gem. zo’n 1460 m3 aan gas en 2770 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1720 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1760 kuub aardgas en 3360 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Kootstertille passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Kootstertille?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 27.843 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.757 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.573 eenpersoonshuishoudens, 3.696 huishoudens zonder kinderen en 4.488 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Kootstertille?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kootstertille laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.achtkarspelen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9288.

Plaats een reactie