Woning kopen Provincie Friesland

Onderstaand bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals isolatie of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging.

Bekijk direct het complete woningaanbod in Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.

Eigen appartement kopen in Provincie Friesland

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

Aanbod rijtjeshuis Provincie Friesland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Provincie Friesland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Provincie Friesland

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

In 5 stappen: een woning kopen in Provincie Friesland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Provincie Friesland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Huizen die recent zijn verkocht in Provincie Friesland

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Provincie Friesland en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda