Woning kopen Twijzelerheide

Jouw aanstaande woning kopen in Twijzelerheide? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 12.181 huizen (63,8% koop, 36,2% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €295.024. Op dit huizenportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Twijzelerheide, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €191.000, de gemiddelde woningprijs is €295.024.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsTwijzelerheide
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)27.843
Aantal huishoudens11.757
Aantal huishoudens met kinderen4.488
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen12.181
Aantal koopwoningen10.699
Aantal huurwoningen1.482
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.024
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Twijzelerheide maart 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Kootstertille, Drogeham, Twijzel, Buitenpost en Augustinusga.

woning-te-koop-twijzelerheide

Een appartement kopen in Twijzelerheide

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas + 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Twijzelerheide

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas + 2240 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Twijzelerheide is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2350 kWh stroom + 1380 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Twijzelerheide

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh elektriciteit + 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 elektra (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Twijzelerheide

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Twijzelerheide Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Twijzelerheide

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Twijzelerheide en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Twijzelerheide geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €2.550. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Twijzelerheide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Twijzelerheide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Twijzelerheide

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Twijzelerheide en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Twijzelerheide kopen?

In de buurt van de gemeente Achtkarspelen registreren wij 12.181 huizen. Dit zijn 10.699 (63,8%) koopwoningen en 1.482 (36,2%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 142 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €191.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €295.024. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Twijzelerheide. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Twijzelerheide?

Een woonobject in Achtkarspelen gebruikt gemiddeld 1460 m3 aan gas en 2770 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 kuub aardgas en 1720 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1760 m3 aan gas en 3360 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Twijzelerheide passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Twijzelerheide?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 27.843 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.757 huishoudens. Het gaat om 3.573 eenpersoonshuishoudens, 3.696 huishoudens zonder kinderen en 4.488 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Twijzelerheide?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Twijzelerheide bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.achtkarspelen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9287.

Plaats een reactie