Woning kopen Augustinusga

Jouw ideale woning kopen in Augustinusga? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 12.181 woningen (63,8% koophuis, 36,2% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €295.024. Op dit huizenportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Augustinusga, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €191.000, de gemiddelde woningprijs is €295.024.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsAugustinusga
Postcode9284
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)27.843
Aantal huishoudens11.757
Aantal huishoudens met kinderen4.488
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen12.181
Aantal koopwoningen10.699
Aantal huurwoningen1.482
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.024
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Augustinusga april 2024

In deze lijst blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Buitenpost, Twijzel, Surhuizum, Harkema of De Westereen.

woning-te-koop-augustinusga

Een appartement kopen in Augustinusga

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas en doorgaans 1720 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Augustinusga

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas + 2240 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Augustinusga is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2350 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Augustinusga

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh elektra en 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3360 elektriciteit (kWh) + 1760 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Augustinusga

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Augustinusga Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Augustinusga

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Augustinusga en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Augustinusga geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.250. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Augustinusga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Augustinusga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Augustinusga

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Augustinusga en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Augustinusga kopen?

In de hele gemeente Achtkarspelen bestaan er circa 12.181 huizen. Het gaat daarbij om 10.699 (63,8%) koopwoningen en 1.482 (36,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 142 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €191.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €295.024. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Augustinusga. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Augustinusga?

Een huishouden in Achtkarspelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 m3 per jaar aan gas en 2770 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 kuub aardgas en 1720 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3360 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Augustinusga passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Augustinusga?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 27.843 mensen in 11.757 huishoudens. Dat betreffen 3.573 eenpersoonshuishoudens, 3.696 huishoudens zonder kinderen en 4.488 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Augustinusga?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Augustinusga zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.achtkarspelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9284.

Plaats een reactie