Woning kopen Driehuizen

Een woning kopen in Driehuizen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de regio bestaan er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 51.656 woningen (58,5% koop, 41,4% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €365.446. Op Woningassistent.nl bieden wij het huidige woningaanbod in Driehuizen, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €365.446.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsDriehuizen
Postcode1847
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Driehuizen juli 2024

In deze lijst bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen relevante factoren als zuinigheid of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Bergen, Bergen aan Zee, Zuidschermer, Grootschermer of Oterleek.

woning-te-koop-driehuizen

Studio of appartement kopen in Driehuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas + 1890 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Driehuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2690 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Driehuizen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 en 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2820 kWh elektra + 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Driehuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3770 elektriciteit (kWh) en 1860 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Driehuizen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Driehuizen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Driehuizen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Driehuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Driehuizen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.700. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Driehuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driehuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Driehuizen

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Driehuizen en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Driehuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Alkmaar bestaan er circa 51.656 woonobjecten. Je vindt hier circa 32.763 (58,5%) koopwoningen en 18.893 (41,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 104 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000 en de gem. marktprijs is €365.446. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Driehuizen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Driehuizen?

Een woonhuis in Alkmaar kent een gem. verbruik van 1040 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2510 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (710 kuub aardgas en 1890 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3770 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Driehuizen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Driehuizen?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 109.436 inwoners in 52.179 huishoudens. Dit zijn 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 families zonder kinderen en 16.704 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,08 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Driehuizen?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Driehuizen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.alkmaar.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1844, 1847.

Plaats een reactie