Woning kopen Grootschermer

Ga je een woning kopen in Grootschermer? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 51.656 huizen (58,5% koop, 41,4% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €365.446. Op deze pagina ontdek je het woningaanbod in Grootschermer, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de basis verkoopprijs is €365.446.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsGrootschermer
Postcode1843
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Grootschermer april 2024

In deze lijst blader je door alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Zuidschermer, Driehuizen, Oterleek, Stompetoren en Sint Pancras.

woning-te-koop-grootschermer

Eigen appartement kopen in Grootschermer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en daarbij 1890 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Grootschermer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en gem. 2690 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grootschermer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2820 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Grootschermer

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 kWh elektra & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3770 elektriciteit (kWh) + 1860 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Grootschermer

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Grootschermer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Grootschermer

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Grootschermer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Grootschermer helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €3.200. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Grootschermer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grootschermer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Grootschermer

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Grootschermer en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Grootschermer kopen?

In deze gemeente Alkmaar zijn er 51.656 woonhuizen. Er zijn 32.763 (58,5%) koopwoningen en 18.893 (41,4%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 104 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €365.446. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grootschermer. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Grootschermer?

Een woning in Alkmaar verbruikt gemiddeld 1040 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2510 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 m3 per jaar aan gas en 1890 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1860 kuub gas p/jaar en 3770 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Grootschermer passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Grootschermer?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 109.436 mensen in 52.179 gezinnen. Er wonen 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 huishoudens zonder kinderen en 16.704 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,08 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Grootschermer?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Grootschermer plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.alkmaar.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1843.

Plaats een reactie