Woning kopen Sint Pancras

Jouw volgende woning kopen in Sint Pancras? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder tref je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 24.439 huizen (69,5% koopwoning, 30,5% huurwoning). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €323.983. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Sint Pancras, gegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €323.983.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsSint Pancras
Postcode1834
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Sint Pancras mei 2024

In deze lijst ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, liggingen relevante factoren als zuinigheid of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Stompetoren, Oterleek, Koedijk, Oudorp en Den Hoorn.

woning-te-koop-sint-pancras

Appartementen te koop Sint Pancras

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 530 m3 gas en daarbij 1930 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Sint Pancras

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 930 kuub gas & 2970 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Sint Pancras is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektra + 1100 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sint Pancras

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektra en 1170 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 stroom (kWh) en 1650 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Sint Pancras

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sint Pancras Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sint Pancras

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Sint Pancras en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Sint Pancras helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.100. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Sint Pancras.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Pancras. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Sint Pancras

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Sint Pancras en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sint Pancras kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dijk en Waard vind je ongeveer 24.439 woningen. Dit zijn 18.905 (69,5%) koopwoningen en 5.534 (30,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 112 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €252.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €323.983. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Pancras. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sint Pancras?

Een woonhuis in Dijk en Waard gebruikt gemiddeld 960 m3 gas en 2880 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (530 kuub gas p/jaar en 1930 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1650 m3 aan gas en 4030 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Sint Pancras passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Sint Pancras?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 57.587 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.770 huishoudens. Wat meer specifiek: 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 gezinnen zonder kinderen en 9.563 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sint Pancras?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sint Pancras laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1834.

Plaats een reactie