Woning kopen Stompetoren

Plannen om een woning te kopen in Stompetoren? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 51.656 woningen (58,5% koopwoning, 41,4% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €365.446. Op Woningassistent.nl tonen wij het nieuwe woningaanbod in Stompetoren, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de gemiddelde prijs van een woning is €365.446.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsStompetoren
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Stompetoren mei 2024

In ons overzicht check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Oterleek, Grootschermer, Sint Pancras, Koedijk & Oudorp.

woning-te-koop-stompetoren

Studio of appartement kopen in Stompetoren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 710 m3 gas en tevens 1890 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Stompetoren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 en 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2690 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Stompetoren is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2820 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Stompetoren

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 kWh elektra en 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3770 elektriciteit (kWh) en 1860 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Stompetoren

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Stompetoren Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stompetoren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Stompetoren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Stompetoren geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.650. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Stompetoren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stompetoren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Stompetoren

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Stompetoren en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Stompetoren kopen?

In deze gemeente Alkmaar vinden we circa 51.656 woonobjecten. Het gaat om 32.763 (58,5%) koopwoningen en 18.893 (41,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 104 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000 en de gem. verkoopprijs is €365.446. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stompetoren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Stompetoren?

Een woonhuis in Alkmaar verbruikt qua energie gem. zo’n 1040 m3 aan gas en 2510 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (710 kuub gas en 1890 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1860 m3 gas voor verwarming en warm water en 3770 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Stompetoren passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Stompetoren?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 109.436 mensen in 52.179 gezinnen. Het gaat om 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 gezinnen zonder kinderen en 16.704 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,08 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Stompetoren?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Stompetoren bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.alkmaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1636, 1840, 1841.

Plaats een reactie