Woning kopen Weesp

Snel een woning kopen in Weesp? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 9.386 woningen (55,3% koopwoning, 44,3% huurwoningen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €434.761. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Weesp, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €351.000, de gemiddelde prijs van een woning is €434.761.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1381
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)19.738
Aantal huishoudens9.174
Aantal huishoudens met kinderen2.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen9.386
Aantal koopwoningen4.984
Aantal huurwoningen4.402
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€351.000
Gemiddelde verkoopprijs€434.761
Gemiddeld gasverbruik1050 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Weesp juni 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Gooise Meren, Uithoorn, Almere, Huizen & Blaricum.

woning-te-koop-weesp

Appartementen te koop Weesp

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas en 2110 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Weesp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en daarbij 2840 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Weesp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2860 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Weesp

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3390 kWh elektra & 1540 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 elektra (kWh) en 2060 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Weesp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Weesp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. D.m.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Weesp

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Weesp en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Weesp helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €3.100. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Weesp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weesp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Weesp

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Weesp en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Weesp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Weesp vind je ongeveer 9.386 woningen. Er zijn 4.984 (55,3%) koopwoningen en 4.402 (44,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 105 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €351.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €434.761. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Weesp. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Weesp?

Een huis in Weesp gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1050 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (870 m3 per jaar aan gas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2060 m3 gas en 4280 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Weesp passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Weesp?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 19.738 mensen in 9.174 huishoudens. Het betreft 3.600 eenpersoonshuishoudens, 2.586 huishoudens zonder kinderen en 2.988 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,12 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Weesp?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Weesp bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.weesp.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1380, 1381, 1382, 1383, 1384.

Plaats een reactie