Woning kopen Wijdemeren

Wil je een woning kopen in Wijdemeren? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 10.800 woningen (69,1% koophuis, 30,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €608.912. Op dit huizenplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Wijdemeren, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €409.000, de gemiddelde prijs van een woning is €608.912.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Wijdemeren mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Blaricum, Huizen, Hilversum, Ouder-Amstel of Amstelveen.

woning-te-koop-wijdemeren

Een appartement kopen in Wijdemeren

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas + 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Wijdemeren

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2880 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Wijdemeren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 & 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3140 kWh stroom & 1420 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wijdemeren

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3570 kWh stroom & 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Wijdemeren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wijdemeren Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wijdemeren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Wijdemeren en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wijdemeren helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.650. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Wijdemeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijdemeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wijdemeren

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wijdemeren en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Wijdemeren kopen?

In deze gemeente Wijdemeren zijn er ruim 10.800 woonobjecten. Hierbij spreken we van 8.970 (69,1%) koophuizen en 1.830 (30,6%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 122 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €409.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €608.912. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijdemeren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijdemeren?

Een woning in Wijdemeren gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas en 3130 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub gas p/jaar en 2050 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Wijdemeren passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Wijdemeren?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 24.358 inwoners in 10.667 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.838 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wijdemeren?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wijdemeren laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.wijdemeren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 1230, 1231.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie