Woning kopen Blaricum

Alles weten over woning kopen in Blaricum? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt vind je meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 5.175 woningen (69,2% koop, 29,9% huurhuis). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €1.067.258. Op Woningassistent.nl bekijk je het nieuwe woningaanbod in Blaricum, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €647.000, de gemiddelde verkoopprijs is €1.067.258.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)11.540
Aantal huishoudens4.944
Aantal huishoudens met kinderen1.870
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen5.175
Aantal koopwoningen4.487
Aantal huurwoningen688
Gemiddelde woonoppervlakte164 m2
Gemiddelde WOZ€647.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.067.258
Gemiddeld gasverbruik1760 m3
Gemiddeld stroomverbruik3830 kWh

Woningaanbod Blaricum mei 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Huizen, Almere, Wijdemeren, Hilversum en Ouder-Amstel.

woning-te-koop-blaricum

Appartement kopen in Blaricum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1100 m3 gas en tevens 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Blaricum

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 en 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1290 kuub gas + 3350 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Blaricum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 kWh stroom en 1400 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Blaricum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 kWh elektra & 1820 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 5230 stroom (kWh) + 2720 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Blaricum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Blaricum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Blaricum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Blaricum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Blaricum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.500. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Blaricum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blaricum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Blaricum

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Blaricum en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Blaricum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Blaricum vinden we circa 5.175 woonhuizen. Je vindt hier circa 4.487 (69,2%) koopwoningen en 688 (29,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 164 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €647.000 en de gem. verkoopprijs is €1.067.258. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blaricum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Blaricum?

Een woonhuis in Blaricum gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1760 m3 per jaar aan gas en 3830 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1100 m3 aan gas en 2440 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2720 m3 per jaar aan gas en 5230 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Blaricum passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Blaricum?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 11.540 inwoners die we kunnen onderverdelen in 4.944 verschillende huishoudens. Dit zijn 1.499 eenpersoonshuishoudens, 1.575 huishoudens zonder kinderen en 1.870 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Blaricum?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Blaricum laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.blaricum.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1260, 1261, 1262, 1272.

Plaats een reactie