Woning kopen Gooise Meren

Jouw aanstaande woning kopen in Gooise Meren? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien is er vlakbij een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 26.896 woningen (63,5% koopwoning, 36,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €647.094. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Gooise Meren, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €440.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €647.094.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1404
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)58.055
Aantal huishoudens25.914
Aantal huishoudens met kinderen9.297
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen26.896
Aantal koopwoningen18.271
Aantal huurwoningen8.625
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€440.000
Gemiddelde verkoopprijs€647.094
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Gooise Meren mei 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Uithoorn, Aalsmeer, Weesp, Almere en Huizen.

woning-te-koop-gooise-meren

Studio of appartement kopen in Gooise Meren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 840 m3 gas en doorgaans 1930 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Gooise Meren

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1330 kuub gas en tevens 2920 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Gooise Meren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3380 kWh elektra + 1680 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gooise Meren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 4210 kWh elektra en 2150 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4940 stroom (kWh) + 2700 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Gooise Meren

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Gooise Meren Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Gooise Meren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Gooise Meren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gooise Meren geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Gooise Meren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gooise Meren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Gooise Meren

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gooise Meren en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Gooise Meren kopen?

In de hele gemeente Gooise Meren zijn er ruim 26.896 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.271 (63,5%) koopwoningen en 8.625 (36,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 123 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €440.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €647.094. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gooise Meren. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gooise Meren?

Een woonhuis in Gooise Meren gebruikt gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 2980 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 m3 gas en 1930 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2700 m3 gas voor verwarming en warm water en 4940 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Gooise Meren passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Gooise Meren?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 58.055 inwoners die we kunnen onderverdelen in 25.914 gezinnen. Het gaat om 9.960 eenpersoonshuishoudens, 6.657 huishoudens zonder kinderen en 9.297 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Gooise Meren?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gooise Meren realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gooisemeren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie