Woning kopen Zwammerdam

Een woning kopen in Zwammerdam? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 48.893 huizen (63,4% koophuis, 36,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €360.031. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Zwammerdam, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €264.000, de gemiddelde woningprijs is €360.031.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsZwammerdam
Postcode2471
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Zwammerdam mei 2024

Onderstaand check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Woubrugge, Nootdorp, Rijnsaterwoude, Ter Aar & Aarlanderveen.

woning-te-koop-zwammerdam

Eigen appartement kopen in Zwammerdam

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas + 2060 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Zwammerdam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2990 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Zwammerdam is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 kWh elektra + 1270 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zwammerdam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3650 kWh stroom + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4400 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Zwammerdam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zwammerdam Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Zwammerdam

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Zwammerdam en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Zwammerdam geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.900. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zwammerdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwammerdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zwammerdam

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Zwammerdam en in de buurt. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zwammerdam kopen?

In deze gemeente Alphen aan den Rijn bestaan er circa 48.893 woonobjecten. Je vindt hier circa 31.832 (63,4%) koophuizen en 17.061 (36,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €264.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €360.031. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwammerdam. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zwammerdam?

Een woonobject in Alphen aan den Rijn kent een gem. verbruik van 1090 kuub gas p/jaar en 2830 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 m3 aan gas en 2060 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4400 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Zwammerdam passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Zwammerdam?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 111.897 mensen in 48.720 verschillende huishoudens. Het betreft 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 families zonder kinderen en 17.574 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,27 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zwammerdam?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zwammerdam laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2470, 2471.

Plaats een reactie