Woning kopen Rijnsaterwoude

Jouw aanstaande woning kopen in Rijnsaterwoude? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.895 huizen (65,6% koophuis, 34,1% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €441.190. Op dit woningportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Rijnsaterwoude, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €441.190.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsRijnsaterwoude
Postcode2465
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Rijnsaterwoude juni 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zwammerdam, Woubrugge, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen.

woning-te-koop-rijnsaterwoude

Een appartement kopen in Rijnsaterwoude

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas en tevens 2050 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rijnsaterwoude

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1050 kuub gas en daarbij 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Rijnsaterwoude is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Rijnsaterwoude

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3560 kWh elektra & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektra (kWh) + 1880 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Rijnsaterwoude

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Rijnsaterwoude zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Rijnsaterwoude

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Rijnsaterwoude en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Rijnsaterwoude geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.500. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rijnsaterwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijnsaterwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Rijnsaterwoude

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rijnsaterwoude en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Rijnsaterwoude kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Kaag en Braassem registreren wij 11.895 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 9.686 (65,6%) koophuizen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €329.000 en de gem. marktprijs is €441.190. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijnsaterwoude. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rijnsaterwoude?

Een huis in Kaag en Braassem kent een gem. verbruik van 1220 m3 per jaar aan gas en 3080 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 m3 aan gas en 2050 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 kuub aardgas en 4300 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Rijnsaterwoude passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Rijnsaterwoude?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 27.297 mensen in 11.671 huishoudens. Hier wonen 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 families zonder kinderen en 4.300 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rijnsaterwoude?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rijnsaterwoude plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2465.

Plaats een reactie