Woning kopen Nootdorp

Van plan om een woning te kopen in Nootdorp? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 21.798 huizen (71,2% koop, 28,8% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €467.075. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Nootdorp, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €339.000, de gemiddelde woningprijs is €467.075.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
PlaatsNootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)55.308
Aantal huishoudens21.511
Aantal huishoudens met kinderen10.064
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen21.798
Aantal koopwoningen16.520
Aantal huurwoningen5.278
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€339.000
Gemiddelde verkoopprijs€467.075
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Nootdorp mei 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Schipluiden, Pijnacker, Woubrugge, Zwammerdam en Rijnsaterwoude.

woning-te-koop-nootdorp

Eigen appartement kopen in Nootdorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 550 m3 gas en tevens 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nootdorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 900 kuub gas en gem. 3120 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nootdorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3230 kWh stroom & 1150 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Nootdorp

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3770 kWh stroom & 1230 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 stroom (kWh) + 1700 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Nootdorp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nootdorp Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Nootdorp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nootdorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Nootdorp geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.650. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Nootdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nootdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nootdorp

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nootdorp en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Nootdorp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bestaan er circa 21.798 woonobjecten. Dit zijn 16.520 (71,2%) koophuizen en 5.278 (28,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €339.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €467.075. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nootdorp. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nootdorp?

Een woning in Pijnacker-Nootdorp verbruikt qua energie gem. zo’n 950 kuub aardgas en 3080 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (550 kuub aardgas en 2220 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1700 kuub gas p/jaar en 4480 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nootdorp passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Nootdorp?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 55.308 personen in 21.511 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.386 eenpersoonshuishoudens, 6.061 families zonder kinderen en 10.064 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,54 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nootdorp?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nootdorp bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 2630, 2631, 2632.

Plaats een reactie