Woning kopen Woubrugge

Plannen om een woning te kopen in Woubrugge? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.895 huizen (65,6% koophuis, 34,1% huurhuizen). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €441.190. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Woubrugge, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €329.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €441.190.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsWoubrugge
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Woubrugge mei 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Nootdorp, Schipluiden, Zwammerdam, Rijnsaterwoude of Ter Aar.

woning-te-koop-woubrugge

Eigen appartement kopen in Woubrugge

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 710 m3 gas en tevens 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Woubrugge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1050 kuub gas en doorgaans 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Woubrugge is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3020 kWh stroom & 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Woubrugge

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 kWh stroom + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektra (kWh) & 1880 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Woubrugge

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Woubrugge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Woubrugge

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Woubrugge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Woubrugge geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €3.200. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Woubrugge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woubrugge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Woubrugge

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Woubrugge en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Woubrugge kopen?

In de gemeente Kaag en Braassem zijn er 11.895 woningen. Je vindt hier circa 9.686 (65,6%) koophuizen en 2.209 (34,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €329.000 en de gem. marktprijs is €441.190. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woubrugge. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Woubrugge?

Een woonobject in Kaag en Braassem gebruikt gemiddeld 1220 kuub gas en 3080 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 kuub aardgas en 2050 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1880 m3 per jaar aan gas en 4300 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Woubrugge passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Woubrugge?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 27.297 inwoners in 11.671 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 gezinnen zonder kinderen en 4.300 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Woubrugge?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Woubrugge bouwen. Informeer bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2480, 2481.

Plaats een reactie