Woning kopen Aarlanderveen

Snel een woning kopen in Aarlanderveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving bestaan er veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 48.893 huizen (63,4% koopwoning, 36,6% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €360.031. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Aarlanderveen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €264.000, de gemiddelde prijs van een woning is €360.031.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsAarlanderveen
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Aarlanderveen juni 2024

In het schema hierna check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ter Aar, Rijnsaterwoude, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

woning-te-koop-aarlanderveen

Appartementen te koop Aarlanderveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas en 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Aarlanderveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en +/- 2990 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Aarlanderveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Aarlanderveen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3650 kWh stroom + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4400 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Aarlanderveen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Aarlanderveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Aarlanderveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Aarlanderveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Aarlanderveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.150. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Aarlanderveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aarlanderveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Aarlanderveen

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Aarlanderveen en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Aarlanderveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er 48.893 woningen. Er zijn 31.832 (63,4%) koophuizen en 17.061 (36,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 113 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €264.000 en de gem. marktprijs is €360.031. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Aarlanderveen. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Aarlanderveen?

Een huis in Alphen aan den Rijn heeft een verbruik van gemiddeld 1090 kuub aardgas en 2830 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (800 kuub gas en 2060 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1970 kuub aardgas en 4400 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Aarlanderveen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Aarlanderveen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 111.897 mensen in 48.720 gezinnen. Er wonen 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 huishoudens zonder kinderen en 17.574 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Aarlanderveen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Aarlanderveen bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2445.

Plaats een reactie