Woning kopen Ter Aar

Plannen om een woning te kopen in Ter Aar? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt zijn er veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.660 woningen (72,4% koophuis, 27,5% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €454.250. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in Ter Aar, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €321.000, de gemiddelde woningprijs is €454.250.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsTer Aar
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Ter Aar juni 2024

In het schema hierna bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Rijnsaterwoude, Zwammerdam, Aarlanderveen, Nieuwveen & Zevenhoven.

woning-te-koop-ter-aar

Appartementen te koop Ter Aar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas & 2110 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Ter Aar

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2910 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Ter Aar is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh elektra en 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Ter Aar

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Ter Aar

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ter Aar Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Ter Aar

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ter Aar en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ter Aar geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 – €2.800. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ter Aar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ter Aar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ter Aar

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ter Aar en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ter Aar kopen?

In en rondom de gemeente Nieuwkoop zijn er ruim 11.660 woonhuizen. Het gaat om 10.137 (72,4%) koopwoningen en 1.523 (27,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €321.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €454.250. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ter Aar. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ter Aar?

Een huishouden in Nieuwkoop heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 3180 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2110 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub gas en 4270 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Ter Aar passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Ter Aar?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 28.811 inwoners in 11.808 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 huishoudens zonder kinderen en 4.529 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ter Aar?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ter Aar bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2460, 2461.

Plaats een reactie