Woning kopen Rijswijk

Alles weten over woning kopen in Rijswijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 22.587 huizen (68,6% koopwoning, 31,1% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.769. Op dit woningplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Rijswijk, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde woningprijs is €357.769.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsRijswijk
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Rijswijk mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Woudrichem, Almkerk, Giessen, Andel of Hank.

woning-te-koop-rijswijk

Aanbod appartement kopen in Rijswijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en tevens 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rijswijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas & 2760 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Rijswijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rijswijk

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh stroom + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Rijswijk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rijswijk zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Rijswijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Rijswijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijswijk helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.900. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Rijswijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijswijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Rijswijk

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rijswijk en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Rijswijk kopen?

In de buurt van de gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 woonhuizen. Het gaat om 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €357.769. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijswijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rijswijk?

Een woonhuis in Altena verbruikt gemiddeld 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3260 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (760 kuub aardgas en 2110 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 aan gas en 4230 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Rijswijk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Rijswijk?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 55.967 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.357 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,47 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Rijswijk?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Rijswijk laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4284.

Plaats een reactie