Woning kopen Giessen

Een woning kopen in Giessen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 22.587 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €357.769. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Giessen, gegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €357.769.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsGiessen
Postcode4283
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Giessen mei 2024

Met onze huizenzoeker check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Rijswijk, Woudrichem, Andel, Hank en Dussen.

woning-te-koop-giessen

Eigen appartement kopen in Giessen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas & 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Giessen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en tevens 2760 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Giessen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Giessen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4230 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Giessen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Giessen zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Giessen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Giessen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Giessen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €3.000. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Giessen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giessen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Giessen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Giessen en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Giessen kopen?

In en rondom de gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 woningen. Dit zijn 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Giessen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Giessen?

Een woonobject in Altena gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub aardgas en 3260 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 kuub gas p/jaar en 2110 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4230 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Giessen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Giessen?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 55.967 personen in 22.357 gezinnen. Dit zijn 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,47 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Giessen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Giessen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4283.

Plaats een reactie