Woning kopen Woudrichem

Jouw ideale woning kopen in Woudrichem? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 22.587 huizen (68,6% koop, 31,1% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €357.769. Op dit woningportaal ontdek je het recente woningaanbod in Woudrichem, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde woningprijs is €357.769.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Woudrichem mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Almkerk, Waardhuizen, Rijswijk, Giessen en Andel.

woning-te-koop-woudrichem

Studio of appartement kopen in Woudrichem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en tevens 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Woudrichem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en 2760 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Woudrichem is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh stroom + 1210 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Woudrichem

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4230 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Woudrichem

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Woudrichem Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van koopsom, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Woudrichem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je adressen van taxateurs en makelaars in Woudrichem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Woudrichem geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €3.250. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Woudrichem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woudrichem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Woudrichem

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Woudrichem en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Woudrichem kopen?

In deze gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 huizen. De verdeling is als volgt: 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000 en de gem. verkoopprijs is €357.769. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woudrichem. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Woudrichem?

Een woonobject in Altena verbruikt gemiddeld 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3260 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 kuub gas p/jaar en 2110 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas en 4230 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Woudrichem passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Woudrichem?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 55.967 inwoners in 22.357 gezinnen. Dat betreffen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,47 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Woudrichem?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Woudrichem laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4285.

Plaats een reactie