Woning kopen Andel

Jouw aanstaande woning kopen in Andel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 22.587 huizen (68,6% koopwoning, 31,1% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.769. Op deze informatieve website ontdek je het woningaanbod in Andel, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.769.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsAndel
Postcode4281
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Andel april 2024

In het overzicht hieronder blader je door alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Giessen, Rijswijk, Hank, Dussen en Babyloniënbroek.

woning-te-koop-andel

Een appartement kopen in Andel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en daarbij 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Andel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas + 2760 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Andel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Andel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4230 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Andel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Andel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Andel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Andel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Andel geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €3.000. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Andel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Andel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Andel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Andel en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Andel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Altena bestaan er circa 22.587 huizen. Hierbij spreken we van 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Andel. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Andel?

Een woonhuis in Altena gebruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3260 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 m3 aan gas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4230 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Andel passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Andel?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 55.967 personen die we kunnen onderverdelen in 22.357 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,47 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Andel?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Andel bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 4280, 4281.

Plaats een reactie