Woning kopen Dussen

Wil je een woning kopen in Dussen? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.587 huizen (68,6% koop, 31,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €357.769. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Dussen, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde transactieprijs is €357.769.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsDussen
Postcode4271
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Dussen mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Hank, Andel, Babyloniënbroek, Meeuwen of Drongelen.

woning-te-koop-dussen

Studio of appartement kopen in Dussen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en tevens 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Dussen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dussen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dussen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Dussen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Dussen zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Dussen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Dussen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Dussen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.850. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Dussen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dussen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Dussen

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Dussen en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Dussen kopen?

In de gemeente Altena vinden we circa 22.587 woonobjecten. Hierbij spreken we van 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €271.000 en de gem. marktprijs is €357.769. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dussen. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dussen?

Een woonhuis in Altena gebruikt gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 3260 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 kuub gas p/jaar en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1870 m3 aan gas en 4230 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Dussen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Dussen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 55.967 mensen in 22.357 huishoudens. Hier wonen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,47 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Dussen?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Dussen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 4270, 4271.

Plaats een reactie