Woning kopen Hank

Jouw aanstaande woning kopen in Hank? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 22.587 huizen (68,6% koop, 31,1% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €357.769. Op dit huizenplatform check je het beschikbare woningaanbod in Hank, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de doorsnee verkoopprijs is €357.769.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsHank
Postcode4273
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Hank mei 2024

In ons overzicht bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Andel, Giessen, Dussen, Babyloniënbroek & Meeuwen.

woning-te-koop-hank

Appartementen te koop Hank

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en +/- 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hank

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en 2760 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Hank is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektra + 1210 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hank

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4230 elektra (kWh) & 1870 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Hank

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Hank Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Hank

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Hank en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Hank geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.550. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Hank.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hank. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hank

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hank en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Hank kopen?

In en rondom de gemeente Altena bestaan er circa 22.587 woonobjecten. Het gaat daarbij om 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hank. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hank?

Een woning in Altena gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas en 3260 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (760 m3 per jaar aan gas en 2110 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hank passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hank?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 55.967 mensen die we kunnen onderverdelen in 22.357 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,47 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hank?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hank bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4273.

Plaats een reactie